Udruženje „Sara-Srebrenica“ organizuje stručnu obuku za uzgajivače drvenastog voća, sa područja opštine Srebrenice, kroz teoretsku i praktičnu obuku, raspoređenu u 8 radionica.

Prva radionica na temu „Primjene mjera ljetne i zimske rezidbe“ održana je u petak, 22. aprila, u  prostorijama udruženja „Sara-Srebrenica“.

Stručna obuka dio je projekta „Obrazovanje odraslih u oblasti voćarstva“ koji provodi udruženje „Sara-Srebrenica“ uz podršku DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, u cilju ekonomskog osnaživanja poljoprivrednih proizvođača – voćara i unaprijeđenja mogućnosti za ostvarivanje prihoda višečlanim domaćinstvima.

Obuka se priprema i provodi u saradnji sa stručnim licima, bazirana na primjeni savremenih agro i pomotehničkih mjera, uključujući i rad na terenu.

DVV International u partnerstvu sa udruženjem „Sara-Srebrenice“ više od 15 godina doprinosi razvoju obrazovanja odraslih na području opštine Srebrenica, kroz programe koji pružaju praktična znanja i vještine kako bi se unaprijedio kvalitet života, posebno ranjivih kategorija.

DVV 1. radionica